Tomatoworld
In september 2008 werd ‘Tomatoworld’ in Honselersdijk officieel geopend. Het centrum biedt de Nederlandse Glastuinbouw de gelegenheid om aan relaties, retail, beleidsmakers en uiteindelijk aan de consument te laten zien wat ‘de pure kracht’ van de sector is.
Tomatoworld is een centrum dat de kracht van de Nederlandse glastuinbouw zichtbaar maakt. De tomaat fungeert daarin als rode draad. In de teeltruimte staan ongeveer vijftig tomatenrassen. In de informatieruimte wordt op een spannende en interactieve manier uitgelegd hoe de glastuinbouw omgaat met energie, rest-CO2, groeilicht en innovatieve ontwikkelingen.
Naast een bijdrage van het Productschap Tuinbouw heeft Tomatoworld binnen een jaar dertig partners gevonden die het centrum vijf jaar financieel steunen, waaronder OCAP. De primaire doelgroep bestaat uit relaties van de partners. Daarnaast vormt het met interactieve presentaties, verschillende routings en een kookeiland een informatie- en educatiecentrum voor retailers, koks, beleidsmakers en studenten.

PPO/WUR
OCAP sponsort Praktijkonderzoek Plant & Omgeving / WUR (PPO). PPO is dé Nederlandse kennisinstelling voor praktijkonderzoek aan akkerbouw, groene ruimte en vollegrondsgroenten, bloembollen, bomen en fruit. PPO richt zich op co-innovaties met partners uit de verschillende landbouwsectoren, wetenschap, bedrijfsleven en overheid. Samen met opdrachtgevers analyseren zij vragen over bedrijfsvoering en teelt, om deze te vertalen in toepassingsgericht onderzoek en ontwikkeltrajecten.
PPO ontwikkelde een model dat de effecten berekent van volledige inkoop van CO2 bij OCAP. Het rendement kan aantrekkelijk zijn. Vooral voor tuinders die weten hoe ze met een lagere minimumbuistemperatuur kunnen werken. Het rendement is maximaal wanneer de teler de CO2 volledig inkoopt en de minimumbuis ’s zomers vergeet. Uit de zuivere CO2 is, via hogere concentraties, zelfs nog extra gewasgroei mogelijk.